Vælg rigtigt

Valg af det rette transportbånd til fødevaresikkerhed 

At drive et fødevareforarbejdningsanlæg er ikke en let opgave, ikke mindst på grund af kompleksiteten i håndteringen af ​​fødevaresikkerhed og hygiejne. 

Her deler Anna Marcol, marketingkommunikationschef hos Habasit, indsigt fra et nyligt webinar, der blev leveret sammen af ​​eksperter fra Habasit og NGI, der diskuterede, hvordan hygiejnevurderet udstyr og det rigtige valg af bæltetype og materiale er afgørende for at opnå fødevaresikkerhed. 

Mens ledere af fødevareplanter gør et godt stykke arbejde med at holde deres faciliteter rene, kan madrester og mikrober stadig finde vej ind i den mindste af døde pletter. Bakterier kan havne på og i transportbånd, under udstyr, under bæltet eller endda i de små huller i et plastisk modulbælte. 

Hygiejnisk udstyr til åbne transportbånd 

I åbne transportsystemer kan madrester forurene overflader og komme ind i sprækker og interne støttestrukturer over tid. Mens en effektiv rengørings- og sanitetsplan går langt i at reducere forurening, kan udstyr og komponenter designet specielt til hygiejne tage mindre tid, vand og rengøringsmidler at rengøre og desinficere. 

Som sådan bør udstyr og komponenter være passende hygiejnecertificeret til fødevarer. Dette omfatter at opfylde minimumshygiejnestandarder i overensstemmelse med 3-A, NSF eller EHEDG retningslinjer for udstyr samt at være i overensstemmelse med fødevarekontaktforskrifterne fra FDA eller EU 1935/2004 og andre nationale forskrifter. Hygiejnecertificerede komponenter tager blandt andre faktorer hensyn til rengøringen af ​​overflader, forhindrer indtrængning og vækst af mikrober i døde rum, elvdrænende overflader eller på nivelleringsfødder eller hjul og meget mere. Under alle omstændigheder skal fabrikschefer passe på udstyr, der er fremstillet af materialer, der er sikre og ikke ændrer sammensætningen af ​​mad eller dets smag eller lugt. 

Transportbånd til fødevaresikkerhed

Bernd Roser påpegede, at fødevareplanlægningsledere bør overveje tre områder, når de bruger åbne transportbåndssystemer: at vælge det rigtige transportørdesign, vælge det rigtige fødevarekontaktmateriale, der matcher procesbetingelserne og vælge seler, der understøtter let rengøring.

Et transportbåndsdesign, der understøtter sanitære behov, er et, der giver let adgang til bælter fra alle sider, så operatører kan inspicere, rengøre, desinficere og validere effektivt. Habasit’s Saniclip er f.eks. Et stangfastholdelsessystem med værktøjsfri bælteåbning, der gør det muligt for en line -operatør at fjerne og samle et modulbånd hurtigt for let rengøring.

Når du vælger det rigtige fødevarekontaktmateriale, er det vigtigt, at fødevareforarbejdningsvirksomheder vælger et bælte, der ikke ændrer dets mekaniske egenskaber eller slides hurtigt, når det regelmæssigt udsættes for hårde, kemisk baserede rengøringscyklusser, ved forhøjede temperaturer og med forlængede kontakttider.

Scroll to Top