Drive belt

Glideskinne

Drive belt

Glideskinne

FlexBelt har glideskinner til enhver løsning

FlexBelt er eksperter i transportbånd og interne transportflow til produktionsvirksomheder. Vi har gennem mange års erfaring oparbejdet stor viden om de forskellige løsninger, der indgår i et transportsystem. En glideskinne er en vigtig bestanddel i et effektivt transportflow, hvor der er fokus på lave energi- og udskiftningsomkostninger samt lang levetid.

I samarbejde med

Habasit: flexbelt er mangeårige partner og tilbyder Habasits transportbåndsløsninger i Danmark

Habasit er vores partner indenfor transport- og procesbånd samt på drivremme.
Et omfattende salgs- og servicenetværk, med en kvalificeret teknisk rådgivning, korte og sikre leveringstider, samt hurtig respons og et højt kvalitetsniveau. Læs mere om vores samarbejde her: Habasit Danmark

Glideskinnen er monteret mellem transportbåndet og en båndtransportør og sikrer, at båndet glider med mindre friktion og derved bruger langt mindre energi. FlexBelt leverer glideskinner i forskellige typer af plast, fx polyethylen, hvor de mest optimale plasttyper har så høj viskositet og lav friktion, at slitage på transportbåndet er minimalt og dermed opnås en længere levetid samt reduceret energiomkostninger. 

Vi leverer glideskinner, der indgår i interne transportsystemer til virksomheder i alle brancher, uanset om det er en højhygiejnisk løsning eller en standard A til B-løsning. 

Glideskinne - en omkostningseffektiv og energieffektiv løsning

En glideskinne kan indgå i alle typer af transportløsninger, hvad enten det er et transportbånd med tandrem, modulbånd, en kilerem eller en kæde. 

Når transportbåndet trækkes direkte på en stålplade, vil stålpladen over tid blive slidt, og derved reduceres båndtransportørens levetid. Men da det er relativt billigere at udskifte en glideskinne sammenlignet med en stålplade, forlænges levetiden markant på transportsystemet, hvis der er monteret en glideskinne.

Jo mere friktion der er på transportbåndet, desto mere trækkraft skal der bruges, og det medfører højere forbrug af ampere og energi. Indgår der mange transportører i transportsystemet, så kan man hurtigt spare mange kW-timer dagligt ved at vælge en glideskinne i det optimale plastmateriale med den højeste viskositet og laveste friktion. 

Standardprofiler til en glideskinneløsning kan sammensættes til en større glideskinne-enhed. FlexBelt kan levere mange forskellige glideskinne-kombinationer hvad angår bredde, størrelse, og hårdhed. 

Da alle vores profiler er ekstruderet, er overfladerne mere homogene, og dermed er de også markant billigere at producere.

Vi tager gerne kontakten

Udfyld formularen og vi vender tilbage hurtigst muligt.

TriboPLUS – et effektivt plastmateriale til glideskinne

Som dansk partner for Habasit leverer FlexBelt et bredt sortiment af plastprofiler i polyethylen, som er et yderst anvendeligt materiale, der indgår i de fleste transportsystemer.

TriboPLUS® er den nyeste generation af polyethylen-plastmaterialer fra Habasit, som er et optimalt materiale til at fremstille glideskinner, da materialet har en lav friktionskoefficient og høj slidstyrke.

Vi anbefaler TriboPLUS (TP40) fra Habasit, som fremstilles i materialet PEHD-4000, hvor viskositet og friktion er så lav, at der stort set ikke opstår slid på transportbåndet. 

Sammenlignet med en standard UMWH polyethylen (PE40)-løsning kan vi fremhæve en række produktegenskaber ved TriboPLUS:

Lavere friktion

Mindre støj

Højere holdbarhed

Længere levetid

Højere hastighed og vægtkapacitet

Selvsmørende egenskaber

Ingen udledning af mikroplast

Desuden får du også en række fordele:

Lavere energiudgifter

Højere produktivitet

Bedre hygiejne og let at vedligeholde

Lavere driftsomkostninger

Mere miljøvenlig

TriboPLUS leveres i følgende hårdhedsvarianter:

PEHD-500

PEHD-1000

PEHD-4000

Den typiske glideskinne (PEHD-500) er i polyethylen (PE) og har hårdhedsbetegnelsen 500. Plasten bliver ligesom andre materialer slidt over tid grundet friktion. PEHD-1000 er væsentligt hårdere (lavere viskositet) og mere glat (lavere friktion), hvilket minimerer slitage og forlænger holdbarheden på din transportløsning. 

Med PEHD-4000, der har den højeste hårdhedsværdi, opstår der stort set ikke slitage på båndet. Udover de stærke egenskaber som højere holdbarhed og forlænget levetid, er det også godt for miljøet, da der i forbindelse med rengøring af anlægget stort set ikke skylles overskydende plastrester og mikroplast ud i spildevandet – og dermed videre ud i havet.

TriboPLUS er velegnet til dels transportløsninger med lige transportveje – men også til transportløsninger med hjørner, hvor friktion og slitage er markant højere. Ydermere, er der en speciel version, som kan udstyres med ESD-polyethylen (Electro Static Discharge). TriboPLUS overholder både EU’s regulativ fra 10/2011 samt FDA’s fødevare regulativ.

Scroll to Top